Izberi zeleno, začuti naravo!

KAKO UBLAŽITI ŽAREČ OBČUTEK KOŽE PO SONČENJU

Če ste vsaj malo kot jaz, ste tudi ve komaj čakale, da se  končno pojavi sonce. Čeprav vse vemo, da pretirano izpostavljanje soncu koži škoduje, pa se vseeno kdaj,  tako kot meni zgodi trenutek nepazljivosti in pekoč in zategnjen občutek vroče kože na mojih ramenih je tu. Prav ta občutek, me je pripeljal do današnje objave.

Ko sem že nekaj časa stala pod mrzlo prho, ter razmišljala, kako se mi je to (spet)  zgodilo,  sem se spomnila na trik, ki mi ga je pred kakšnim letom zaupala prijateljica. To je pripravek iz črnega čaja in mete, ki je v času dopusta  na morju, vedno obvezen del moje prtljage.

Ali deluje? Resnično deluje... snovi v črnem čaju na opečeno kože delujejo tako, da iz kože izvlečejo vročino, medtem ko izvlečki mete koži dajejo hladilen učinek.

V primeru, da vas  bo na dopustu sonce preveč opeklo, se spomnite na črni čaj z meto in ga ohlajenega preprosto z vatirano blazinico nanesite na opečeni del kože. Postopek lahko večkrat ponovite.

Priprava je podobna, kot bi si želele pripraviti čaj.  Zavrite liter vode ter dajte 4 vrečke črnega čaja ter pest svežih metinih listov ( če jih nimate lahko uporabite kar vrečke metinega čaja).  Mešanico pustite 10 minut nato pa čaj odcedite. Ohlajenega pretočite v steklenico ali  steklen kozarec . Pripravek shranite v hladilniku, kjer bo zdržal tudi 2 do 4 tedne.

Uživajte na soncu, vendar po pameti. Časi, ko je bila moderna intenzivna zagorelost,  so že dolgo mimo.

Čav, čav.

high-tea-1318640-639x1038

Dodaj odgovor