Izberi zeleno, začuti naravo!

KATERA ETERIČNA OLJA MORATE POZNATI IN KAKŠNO MOČ IMAJO 2.DEL

  1. BRINOVE JAGODE Eterično olje brinovih jagod deluje rastrupljajoče in očiščevalno. Brinove jagode lahko pomagajo oblažiti pivskega »mačka« s pospeševanjem mentalne bistrosti in zmanjševanjem bolečin. Poleg tega ima vpliv na umirjanje čustev.

junipers1

NASVET:  Če ste preteklo noč pretiravale, se pocrkljajte z rastrupljajočo kopelijo. Kopeli dodajte 1 skodelico piranske soli, 5 kapljic olja grenivke, 3 kapljice olja brinovih jagod ter 1 kapljico cedrovega olja. Počutile se boste, kot prerojene.

  1. MANDARINA s svojo svetlo in sadno aromo, je to eterično olje poznano kot olje sreče. Mandarina lahko pomaga telesu, da se razstrupi in združi lepoto z ostalimi olji. Eterično olje mandarine pomaga izboljšati cirkulacijo, lajša bolečine, zmanšuje stres ter povečuje odpornost imunskega sistema.

mandarine-1329299-640x480

NASVET: Uporaben za proticelulitno masažo. Vmešajte nekaj kapljic v nosilno olje in s tem zmanjšajte videz celulita in strij.

  1. KAMILICA je čudovita za občutljivo kožo, saj je njeno olje zelo nežno. Deluje protivnetno in pomaga pred nastankom suhe kože in zmanjšuje rdečico, ki je povezana z ekcemom in psorijazo. Olje kamilice je dobra dopolnitev vaše trbice za prvo pomoč, olje se lahko uporablja za mazanje pikov žuželk in sončnih opeklin.

kamilla-camomile-1363319-640x480

NASVET: Zmešajte olje kamilice z osnovno kremo ter nanesite na poškodovano kožo.

  1. YLANG YLANG je poznan zaradi svojega cvetnega, balzamičnega vonja. To olje je naravni afrodizijak. Tako senzualen kot uravnotežen, je čudovit za masažno olje, ko želite zmanjšati stres in se sprostiti. Njegova močna aroma pomaga zmanjšati napetost s tem, da upočasni srčni utrip in dihanje.

ylang-ylang

NASVET: Zmešajte eterično olje yilang yilanga z limeto za veselo in poživljajočo kombinacijo ali z jasminom za romantičen pridih.

  1. ČAJEVEC je vsestransko uporaben in poznan po svojem protiglivičnem, antibakteričnem in protivnetnem delovanju. Eterično olje čajevca lahko pomaga odpraviti oane na mastni koži, srbenje lasišča ter mastne lase. Njegova lastnost globinskega čiščenja je uporabna tudi za pripravo naravnih gospodinjskih čistil.

teatree

NASVET: Zmešajte 15 kapljic olja čajevca in 5 kapjic limoninega soka z skodelico vode. Mešanico dajte v stekleničko z razpršilko in že imate čudovito naravno čistilo za dom.

Dodaj odgovor