Izberi zeleno, začuti naravo!

KOZMETIKA OLIV` SKRBI ZA PRIHODNOST

Zgodba nove organske kozmetike, ki jo ustvarja sin ustanovitelja znamke L`Occitane

Laurent Baussan se je rodil v Franciji v kraju Monosque, kjer rastejo oljke, kamor ti seže pogled. Ko je imel Laurent 3 leta je njegov oče v domači kuhinji pričel s podjetjem L`Occitane. Številni vonji so še vedno v njegovem spominu, kot je naprimer rožmarin, timijan ali vonj vrtnic. Njegov oče je sam zbiral rastline in obiral cvetove, iz katerih je naredil eterična olja in druge rastlinske mešanice.

Kot vodja proizvodnje mil je Laurent pri 19. letih pričel delo v tovarni mil v Afriki. Leta 1994 je kot vodja trgovine odprl prvo trgovino L`Occitane v Hong Kongu. Leta 1996 je skupaj z očetom ustanovil še podjetje za proizvodnjo olivnega olja v Franciji.

Laurent pravi, da je želel skozi svojo znamko Oliv` izraziti svojo filozofijo in vizijo: »moja povezanost z oljkami je zelo močna, tudi ime mojega očeta »Olivier« v francoščini pomeni oljko. Poleg tega je oljka močan simbol v Provansi in po celem Mediteranu, kot drevo, ki lahko živi večno in tudi kot simbol skrbi za druge ljudi. Tudi prvo milo pred 5000 leti je bio narejeno prav z olivnim oljem.«

laurent baussan

Posledično je bila zanj kozmetična industrija preprosta izbira, vendar mu je bil njegov izziv izboljšati delež organskih snovi v kozmetičnih izdelkih ter izboljšati teksture krem. Organska kozmetika je bila očitna izbira, saj je ohranitev planeta, trenutno najpomembnejša naloga vseh nas. Mi smo tisti, ki moramo skrbeti za našo prihodnost ter prihodnost planeta.

Na podlagi raziskav, ki jih je naredil o listih oljke,  katere je želel uporabiti za svoje kozmetične izdelke je odkril, da vsebujejo listi oljke sestavino, ki ima proti starostno lastnost in je 400 krat močnejša od olivnega olja. Gre za enega najboljših naravnih protistarostnih elementov  znanih do sedaj. Laurentovo trdo delo se je obrestovalo leta 2012 z Eliksirjem proti staranju, ki je dobil nagrado Beauty Bible`s za najboljši serum proti staranju.

Laurent pravi: »Vedno sem želel ljudem predstaviti naše organske certifikate, kvaliteto izdelkov in uporabnost oljke, kot ene najboljših rastlin v kozmetiki ter ob enem izdelke predstaviti z dovršenim izgledom. Zato sem preoblikoval in ponovno predstavil linijo organske certificirane kozmetike Oliv`, ki smo jo trgu predstavili v letu 2017.«

Dodaj odgovor