Izberi zeleno, začuti naravo!

PILING ZA TELO S SIVKO

Piling je odličen, ko si zaželite sprostitve. Sivka na telo deluje pomirjujoče. Groba sol v pilingu pa nam bo pognala kri po žilah in nas napolnila z energijo.

Za sproščujoči piling s sivko potrebujete:

0,5 kg grobe morske soli,                                      lavender-1512699-639x961

1 velik žlica posušenih cvetov sivke,

200 g kokosovega masla,

50 g oljčnega olja,

25 ml eteričnega olja sivke,

Postopek priprave pilinga:

1/3 soli dajte v posodo in jo prelijte z eteričnim oljem sivke. Sol nato enakomerno premešajte. Dodajte posušene cvetove sivke in jih vmešajte v zmes. Nato dodajte olivno olje. Olje dolivajte počasi in ves čas mešajte. Kokosovo olje predhodno razstopite v posodi nad paro. Ko se kokosovo olje ohladi, ga dodajte v zmes in dobro premešajte. Na koncu dodajte še preostalo sol in zopet premešajte. Nastala bo gosta zmes, ki pa bo mazava.

Steklene lončke napolnite z zmesjo in jih čez noč zaprte pustite v hladilniku. Naslednji dan je piling že pripravljen za uporabo.

Ne ustrašite se. Ko boste lonček odprle, bo na vrhu debelejši sloj maščobe. Razlog za to je v tem, da se ostale surovine zaradi teže posedejo. Maščobni sloj pa bo piling zaščitil in podaljšal njegov rok uporabnosti.

Lončke s pilingom, ki jih ne boste uporabili takoj, shranite v temnem prostoru, kjer bodo počakali na kasnejšo uporabo.  Piling s sivko pa je lahko tudi idealno darilo, če želite razveseliti svoje prijateljice.

Pričenja se sezona počitnic in nam ljubega dopustovanja na morju. Zakaj nebi med letošnjimi spominki kupile blazinic polnjenih s sivko?  Sivko uporabite za piling namesto za odganjanje moljev.

Pa uživajte.

Zelenčica

Dodaj odgovor