Izberi zeleno, začuti naravo!

POZNATE UČINKE GRANATNEGA JABOLKA ?

Granatno jabolko je grm ali manjše drevo višine do 8 metrov, katerega rumenordeči plodovi spominjajo na jabolko. Imajo premer 5 do 12 cm in čvrsto usnjato lupino. Notranjost ploda sestavlja od 200 do 1400 semen rdeče barve, ki so ločeni z belimi membranami. Semena granatnega jabolka so bogata s hranilnimi snovmi, ki ščitijo kožo in so dober vir vlaknin. Priporočeno jih je uživati kot del zdrave prehrane. S pitjem soka granatnega jabolka, ki vsebuje veliko antioksidantov, lahko izboljšamo prekrvavitev in polt.

Olje granatnega jabolka pridobivajo iz semen in tropin. Vsebuje izoflavonoide, ki spodbujajo nastajanje kolagena.  Olje granatnega jaboka svetujemo kot prvo izbiro za nego zahtevne zrele kože, kot tudi suhe, k alergijam nagnjene kože ter pri opečeni koži in za nego po sončenju.

pomegranate-1631069-639x426

KORISTNI UČINKI GRANATNEGA JABOLKA:

  • Obnavlja in ščiti kožo

Olje granatnega jabolka krepi kožne celične membrane, da postanejo manj dovzetne za škodo, ki jo povzročajo prosti radikali in preprečuje izgubo vode.

  • Osveži in pomirja kožo

Olje granatnega jabolka hrani in obnavlja suho kožo, predele, ki jih je prizadel ekcem ali luskavica ter od sonca opečeneno kožo. Zaradi vsebnosti punične kisline, zmanjšuje vnetja in otekline.

  • Odpravlja znamenja staranja

Uporaba kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo olje granatnega jabolka dokazano izboljšujejo elastičnost kože z zmanjševanjem vnetij. Raziskave kažejo, da izvlečki iz lupine ter olje iz semen spodbujata nastanek kolagena in rast kožnih celic, kar učinkovito zavira staranje.

  • Ščiti pred soncem

Izvleček, olje in sok dodajamo pripravkom za sončenje. Spojine ščitijo kožo pred poškodbami, ki jih povzročajo UV žarki.

 

Izvlečke granatnega jabolka vsebuje tudi Plantae dnevna krema z granatnim jabolkom, ki je primerna za nego poškodovane, suhe kože. Dnevna krema iz granatnega jabolka znanstveno dokazano povečuje fibroblastne celice v koži za več kot 120% .

plantae5

Dodaj odgovor