Izberi zeleno, začuti naravo!

Šipkov serum nepogrešljiva zvezda v negi vaše kože

Ali veste, da eterično olje šipka pomaga pri obnovi celic in tkiv? Da je šipkovo olje učinkovito pri preprečevanju brazgotin, strij in sončnih ter starostnih peg? Da šipkovo olje učvrsti vašo kožo ter omili gubice na obrazu?

Šipek me spominja na moje otroštvo, ko sva z očetom nabirala šipkove plodove, ki sva jih nato sušila in smo jih nato preko celega leta uporabljali za pripravo čajev.

Šele z leti sem spoznala, da je šipek nepogrešljiv tudi v negovalni kozmetiki. V kozmetične namene se šipek uporablja predvsem v obliki šipkovega olja. Kvalitetno šipkovo olje je narejeno iz stisnjenih semen in plodov šipka. Morda še ne veste, vendar ima pravo šipkovo olje vonj po oreščkih in prav nič ne spominja na vonj vrtnic, katerih sorodnik je.

Je meni najljubše negovalno olje, predvsem zaradi svojih vidnih regenerativnih lastnosti in je verjetno eno najbolj učinkovitih rastlinskih olj za obnovo kože, ter je zato še posebej  pomembno za nego zrelejše kože.

Šipkovo olje je bogato z antioksidanti, predvsem vitaminom E in esencialnimi maščobnimi kislinami. Vsebuje tudi vitamin A v obliki trans - retinojske kisline, ki kot naravni piling,pomaga odstraniti zgornji sloj odmirlih celic kože  ter tako razkrije sveže, sijoče kožne celice. Šipkovo olje vsebuje naravni tretimoin, ki je derivat vitamina A in dokazano zavira staranje kože. Pomaga pri regeneraciji celic in pospeši raven kolagena, kar naredi kožo bolj gladko in čvrsto. Šipkovo olje je bogat vir maščobnih kislin omega 3 in omega 6, zato je primeren za obnovo celičnih membran in tkiva ter oskrbuje kožo z naravnim vitaminom A.

Šipkovo olje velja za eno izmed najboljših olj za nego vnete, aknaste in zrele kože, kože s pigmentnimi znamenji ter kože  z brazgotinami.  Blagodejno vpliva na zmanjšanje gub in povečanje gladkosti kože.

Primerno je za negovanje vseh tipov kože, saj pomaga uravnovesiti kožo. Suha in normalna koža se zelo dobro odzivata na šipkovo olje, prav tako pa ustreza tudi mastni ali kombinirani koži. Ker je šipkovo olje podobno sebumu, pomaga koži, da le tega ne proizvaja preveč.

Koristni učinki šipkovega olja so številni, naj omenim samo nekatere:

  • obnavlja in ščiti kožo;

Odlično je za nego popokanih kapilar, poškodb zaradi sonca, pordele kože, brazgotin in strij.

  • osveži in pomirja kožo;

Protivnetno, ohlajevalno in pomirjujoče šipkovo olje se hitro vpije in blagodejno učinkuje na suho, vročo, vneto, srbečo ali celo razpokano kožo.

  • učvrsti kožo ter zmanjšuje pore;
  • zdravi akne;

Šipkovo olje je vir transretinoidne kisline, ki jo telo pretvori v vitamin A. Zato je koristno za zdravljenje aknaste kože in rozaceje.

  • odpravlja znamenja staranja;
  • primeren je za hranljivo masažo;
  • ima protimikrobni učinek;
  • blaži stres.

Kaj pa menijo o Plantae šipkovem serumu Katja, Petra in Monika na svojih blogih, si preberite tukaj.

dscn9595

Dodaj odgovor